Biler

Alle Bør Prioritere Rummelighed i en Bil

En af de sværeste ting ved at købe en ny bil er, at overskue alle mulighederne. Der er mere end et dusin forskellige bilmærker derude, og hver af dem har et stort udvalg af forskellige biler. Der er forskellige biltyper, der er designet efter specifikke opgaver og behov. Der er dog også flere forskellige modeller af hver biltype. Samlet set snakker vi altså flere hundrede forskellige biler, som man har at vælge imellem. Det er alt for mange muligheder til, at man kan overskue det i hovedet.

Den eneste vej frem er, at tænke grundigt over sine behov og prioriteter. Hvis du kortlægger nøjagtigt hvad du skal bruge din bil til, så kan du finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Der er nemlig ikke én bil der objektivt set er bedre end de andre. En bil er kun god eller dårlig set i forhold til dine behov. For at kunne vælge den rette bil, er du altså først nødt til at kende dine behov og prioriteter.

Visse prioriteter er dog lette at overse. Det er ikke altid let at kortlægge sine behov, da vi sjældent tænker over dem, før vi står i selve situationen. De ting der er ren rutine er rimeligt lette at tænke sig til. Du kører nok cirka den samme afstand til og fra arbejde hver dag. Du køber nok cirka den samme mængde varer, når du er ude at handle. Men hvad med de situationer, der adskiller sig fra normen? Det er vigtigt at få det hele med, så du ikke pludseligt står og bander over, at du har valgt den forkerte bil.

Jeg har efterhånden lært, at man altid bør prioritere rummelighed i en bil. De fleste er selvfølgeligt nogenlunde opmærksomme på mængden af opbevaringsplads. Det sker dog, som sagt, alt for ofte, at folk kun tænker på behovet på en gennemsnitlig dag. Men nogle gange opstår der altså situationer, hvor det ville være praktisk med noget mere plads. Hvis du har planer om at tage på bilferie, eller måske skal flytte fra én lejlighed til en anden, så er det altså smart at have godt med opbevaringsplads. En god tommelfingerregel er, at købe en bil med dobbelt så meget opbevaringsplads, som du har brug for i hverdagen. Så er du godt dækket ind.

Rummelighed behøver ikke at gå ud over andre ting i bilen. Mange mennesker er bange for at købe en bil med ”for meget” opbevaringsplads. De frygter nemlig, at de så er nødt til at gå på kompromis med noget andet. De frygter at andre ting i bilen bliver gjort mindre, for at skabe mere plads, eller at bilen vil være tung og fylde meget på vejen. Men sådan behøver det ikke at være.

Bare se på den populære Renault Megane. Bilen ligner enhver anden stationcar, og der er ikke gået på kompromis med hverken funktionalitet eller størrelse. Til gengæld er den designet super smart! Bilen har som udgangspunkt plads til 524 liter i bagagerummet: hvilket er rigeligt til de flestes hverdagsbehov. Men når en særlig anledning melder sig, så kan du lave nogle simple justeringer, og få hele 1600 liter at arbejde med!