Mad og drikke

Vælg en Kræsen Drue til den Kræsne Vinelsker

Det er altid udfordrende at finde en god gave til dem, vi holder af. Det bliver aldrig lettere, og det er der en helt særlig grund til. Når vi giver en anden person en gave, så er det nemlig et udtryk for, at vi holder af dem. Jo mere personlig og gennemtænkt gaven er, jo tydeligere er det, at vi virkeligt værdsætter dem i vores liv. En meget dyr gave kan nogen gange give det samme indtryk, men det ses ofte som en ”doven” måde at købe gaver på. Gaver er altså nødt til at kræve tid og energi at finde, da de ellers ikke vil signalere de rigtige ting til modtageren.

Vi kan typisk tage udgangspunkt i deres interesser, når man leder efter en gave, til en god ven. Ved at finde en gave, der på en eller anden måde relaterer sig til vedkommendes fritidsinteresser, viser vi nemlig en forståelse af dem som mennesker. I første omgang viser vi, at vi ved hvad de går op i. Det er allerede en god start. Men vi sætter også sværhedsgraden op, på et eller andet plan. Når en person interesserer sig rigtigt meget for et emne, så ved de nemlig rigtigt meget om det. Det betyder at du er nødt til også at sætte dig nogenlunde godt ind i tingene, for at kunne købe dem en god gave. Din gave viser altså ikke alene, at du sætter pris på dem. Det viser også, at du er villig til at udforske deres verden, for at gøre dem glade. En god gave bringer altså giver og modtager tættere på hinanden.

Mange af mine venner går rigtigt meget op i vin. Det er ikke rigtigt en hobby, der har bidt sig super meget fast i mig. Alligevel ved jeg langt mere om vin, end den gennemsnitlige dansker. Min viden kommer dels af, at høre mine venner tale om vin. Langt størstedelen af min viden om vin er dog et resultat af, at jeg gang på gang har købt vin-relaterede giver til mine venner. For at kunne købe noget til en vinelsker, er man nødt til selv at sætte sig ret godt ind i vinens verden. Hvis du bare køber en tilfældig flaske vin vil det ikke have en særligt god effekt. Det signalerer derimod, at du kun kender dem på en meget overfladisk måde, og ikke har interesse i, at gøre venskabet dybere.

Nogle mennesker elsker alt slags vin, og så er det jo meget nemt. Her handler det bare om at læse op på de forskellige typer vin, og så vælge noget, der kunne være spændende for dem at prøve. Vin handler om oplevelser.

Andre er virkeligt kræsne. Her er der dog en smart lille genvej. Jeg har nemlig fundet ud af, at den kræsne vinelsker typisk sætter pris på en kræsen drue. Der er en drue fra Pidemont-regionen der hedder nebbiolo, som er utroligt kræsen. Den kræver at vinbønderne er utroligt påpasselige, og hele tiden passer og plejer den. Hvis temperaturene er for lave, så kan det ødelægge hele høsten. En nebbiolo er altså mindst ligeså kræsen, som den kræsne vinelsker, og de er derfor et perfekt match.