Bolig

Indret børneværelset med disse tips og gør læring til en leg!

I takt med at børn vokser og bliver ældre, bliver de mere og mere nysgerrige på at lære om, hvordan vores verden hænger sammen. Denne nysgerrig- og villighed til at lære, skal vi voksne være gode til at opmuntre til, og man kan faktisk uden de helt store anstrengelser integrere læring i dagligdagen. Man kan for eksempel indrette børnenes værelser, så de inviterer til læring, og man kan sågar gøre det til en leg for børnene. Hvis du sidder og mangler lidt inspiration til, hvad du kan ændre på børneværelset derhjemme, for at gøre mulighederne for læring mere tilgængelig, så læs med her. Denne artikel præsenterer nemlig tre forslag til, hvordan du nemt kan gøre læring til en leg. Det bedste af det hele er, at det ikke kræver de store håndværkerevner at få stablet på benene, eller det kræver heller ikke, at du hiver den store pengepung frem. For med forholdsvis små midler kan du komme i hus med disse tre tips.  

Hyggehjørne til læsning 
Vores første tip til børneværelset, er at lave en hyggekrog med en god madras og en masse puder, hvor man kan fordybe sig med en bog. Med sådan et læsehjørne kan man sidde sammen barn og voksen og læse højt fra bøger, men det inviterer også til, at børnene selv kan sætte sig og fx kigge på illustrationerne i bøgerne. Der er ingen tvivl om, at sådan et hyggehjørne til læsning, skaber et godt miljø for læring og samvær. Positive minder som børnene helt sikkert vil tage med videre igennem livet.

Integrer bogstaver og tal i indretningen
En nem måde at øve både på fx alfabetet, er ved at indrette børneværelset med en masse bogstav plakater. Der findes et væld af forskellige bogstaver plakater på nettet, så det er bare med at udvælge dem, som du synes passer bedst til dit barn og indretningen. Med bogstaver plakater hængende på værelset bliver dit barn præsenteret for dele af alfabetet i trygge rammer, og I kan sammen øve her på udtalen, samt snakke om hvilke ting og dyr, der starter med de pågældende bogstaver. Du kan også vælge en bogstav plakat med dit barns forbogstav, og på den måde gøre læringen og indretningen mere personlig. 

Bondegårdens dyr
Det sidste forslag til hvordan man kan gøre leg til en lærerig oplevelse, er ved at bruge barnets legetøj. Og her tænker vi faktisk på noget helt specifikt legetøj – nemlig det der forestiller alverdens forskellige dyr. Langt de fleste børn ejer noget af det populære dyrelegetøj, der både kan forestille bondegårdsdyr eller vilde dyr fra savannen. Hvis dit barn ikke allerede ejer noget af dette legetøj, kan det ofte købes brugt på fx DBA og til en rigtig rimelig pris. Udover at være rigtig holdbart legetøj, så er det også rigtig velegnet til at lære barnet om de forskellige dyr og deres levesteder. Og ikke nok med det, så styrker det også barnets fantasi. Så hiv kassen med dyr frem, og få en god leg i gang med dit barn, hvor i snakker om de enkelte dyr, deres unger, levested, osv.