Bolig

Find nemme og dekorative kaktusser på nettet

De fleste mennesker syner det ser pænt ud med smukke planter i vindueskarmen. Mange køber planter til deres vindueskarme, men glemmer at vande dem og vedligeholde dem. Man har travlt med noget andet i en periode, og så glemmer man alt om de grønne venner i vinduet. Når man atter har overskud til at se til planterne, er de gået ud af mangel på vand. Men der findes planter, som godt kan tåle at tørste et stykke tid. De er smukke og grønne og virkelig hårdføre.

Hvis man ikke har tid til at være over sine potteplanter 24/7, så er kaktus et rigtig godt valg. For kaktus kan klare lange tørkeperioder uden at gå ud. Netop kaktus er ofte meget smukke med særprægede former og mønstre. De passer godt til en hver vindueskarm, og de vokser sjælden helt vildt ud over deres breder. Det eneste man skal være opmærksom på, det er at de kan stikke. For kaktus har ofte et have af nåle, så de kan beskytte sig mod dyr, der vil æde dem.

Fulde af væde

Kaktus er en sukkulent. Dens kød er fyldt med ophobet væske, som den kan tære af, når der er tørketider. Der er næsten ironisk, at en plante, der vokser i meget tørre områder, kan være så sprængfyldt med vand. Men det er de, og derfor er de naturligvis eftertragtede at spise for dyr, der laver i de samme barske områder som de selv. Derfor de stikkende nåle, der pryder overfladen på denne specielle type planter. De er smukke, men altså også funktionelle for planten.

Find dem i dit havecenter

Hos plantorama.dk kan du finde et stort udvalg af mange forskellige sorter, hvis du er på udkig efter kaktus til din vindueskarm. Du kan købe dem online, eller du kan besøge et af Plantoramas havecentre, der ligger spredt ud over det meste af landet. Man kan med fordel lave spændende sammenplantninger med kaktus. Gerne med lidt sten og grus. På denne måde kan man lave et helt lille miniaturelandskab fra ørkenen til sin vindueskarm hjemme i Danmark.