Fritid

Ny Thriller Har Alle De Rigtige Ingredienser

En god thriller er en bog, der fanger én så voldsomt, at man ikke kan lægge bogen fra sig. En thriller skal nemlig være spændende, og når noget er spændende, så kan vi ikke få nok. Hver side lægger op til mere spænding på den næste, og derfor bladrer vi igen og igen. En rigtig god thriller kan faktisk være sværere at ”komme ud af” end en god TV serie: man kan helt glemme verden udenfor. Jeg tror det er grunden til, at jeg elsker denne genre så meget. Jeg kan også godt nyde andre bøger, men de føles lidt mere som ”arbejde”. De har også fængende øjeblikke, men der er typisk lange og kedelige passager, som jeg ligesom bare skal igennem. Jeg oplever ofte, at jeg lægger bogen fra mig i disse kedelige perioder, og har meget svært ved at samle den op igen. Når jeg læser en thriller, så skal jeg derimod stoppe mig selv fra, ikke at læse hele bogen på en enkelt dag!

Der er mange thrillere på markedet, men jeg synes ofte der kan være langt imellem dem, der virkeligt siger mig noget. Det synes jeg er problematisk, da jeg jo lige præcis køber en thriller, for at blive suget ind i et andet univers. Jeg samler altså kun en thriller op, hvis jeg virkeligt har brug for at træde ud af mit eget liv for en stund, og lade problemerne komme lidt på afstand. Når man har det sådan, så er det virkeligt frustrerende, at have valgt den forkerte thriller. Pludseligt snegler tiden sig afsted, og man fortryder sit køb og den tid man har brugt på at læse bogens første kapitler.

Løsningen på mit problem fandt jeg, ved at analysere de bøger, jeg bedst kunne lide. Her fandt jeg ud af, at der var en række ingredienser der gik igen. Alle de thrillere der virkeligt har formået at fastholde min opmærksomhed har arbejdet med en eller anden form for mytologi. Da Vinci Mysteriet er et velkendt eksempel: her bæres hele mysteriet, af en alternativ kristen mytologi. Enhver god thriller har derudover også mindst ét mord, og en eller anden form for besættelse. Det er for mig ligegyldigt om det er en dæmonisk besættelse, eller en mere psykologisk form for besættelse: de bedste bøger har en karakter, der er besat af noget.

Med den opskrift i hænderne gik jeg i gang med at lede efter en ny bog. Meget hurtigt fandt jeg frem til thrilleren “Jomfruerne“. Bogen er skrevet af samme forfatter, som står bag Den Tavse Patient – en bog jeg heller ikke kunne lægge fra mig. Når en thriller har alle de rigtige ingredienser, og er skrevet af en forfatter man allerede elsker, så er man nærmest garanteret en god oplevelse. Det viste sig at være sandt: jeg elskede Jomfruerne, og læste den på 2 dage!