Fritid

Derfor er Gør-Det-Selv Arbejde Den Bedste Hobby

Vi har alle sammen hørt, at det er sundt, at have en hobby. Det giver nu også meget god mening: for hvordan ser livet lige ud, hvis man ikke har en hobby? Så bruger man 8 timer på at sove, 8 timer på arbejdet, og 8 timer på…. Ingenting? Vi har godt en tredjedel af dagen til os selv, og bør selvfølgeligt bruge denne fritid på noget, der gør os glade. Det er lige præcis det, der er meningen med en hobby. En hobby er en eller anden form for produktiv aktivitet, som gør dig glad at være engageret i.

Alternativet til at have en hobby er, at spilde sin tid. Hvis du sætter dig foran fjernsynet, når du kommer hjem fra arbejde, og bare ukritisk ser hvad end der præsenteres for dig, så har du ikke en hobby. Du nyder sandsynligvis ikke engang at sidde og se TV. Man kan sagtens have en TV-serie som hobby, eller gå rigtigt meget op i at se gode film. Disse aktiviteter foregår også foran fjernsynet: men der er langt mere aktive og produktive. En film-hobby er noget du får noget ud af: det er sjovt og engagerende. Hjerneløst TV-kiggeri er derimod rent tidsfordriv.

Det er sørgeligt, at bruge al sin fritid på tidsfordriv. Når du gør det, så sidder du egentligt bare og venter på, at dagen er overstået, så du kan komme tilbage til søvn og arbejde. Har du virkeligt lyst til, at hele dit liv bare handler om dit job? Det er en fælde som mange mennesker falder i, og det efterlader dem ofte udbrændte og dårligt til mode. Du slider og slæber på arbejdet, og bliver selvfølgeligt betalt for det. Men hvad bruger du pengene på, hvis du ikke har noget sjovt og inspirerende at lave i din fritid?

Det rammer specielt hårdt, når man langt om længe går på pension. Så sidder man der som 65-årig, og har ikke længere et arbejde at bruge sin tid på. Nu har du 16 timers fritid om dagen, som du ikke aner hvad du skal stille op med. Det kan være virkeligt deprimerende. Løsningen er derfor klar: du skal have dig en hobby. En eller anden aktivitet, som du nyderat bruge din fritid på.

Der er selvfølgeligt mange forskellige slags hobbyer derude, og du kan helt selv vælge. Hvis du mangler et sted at starte, så vil jeg dog helt klart anbefale gør-det-selv arbejde. Det er en hobby jeg selv har haft i mange år, og jeg bliver mere og mere glad for den. Man skal bare anskaffe sig lidt værktøj og nogle byggematerialer, og så er man i gang!

Jeg ser gør-det-selv arbejde som den bedste hobby. Det er nemlig en hobby uden grænser. I takt med at du bliver bedre til selv at bygge ting, har du nemlig flere og flere muligheder. Du kan bygge stort set hvad som helst, når du har tilpas med erfaring, hvis bare du er tålmodig og målrettet.

Du kan samtidig spare rigtigt mange penge, ved selv at klare reparationer og byggerier i hjemmet. Det er typisk farligt at tjene penge på sin hobby, da den så meget hurtigt udvikler sig til et job. Men en hobby der sparer dig penge? Den er bare genial.